Sveriges mest uppskattade matmässa väljer Trollhättan 2022

Mässan är en upplevelse för alla med ett genuint intresse för mat och dryck.
Här samlas matentusiaster och även professionella besökare till en verklig gastronomisk upplevelse under ett och samma Nova Arena-tak på Innovatum District.

Mötas på ett unikt sätt

Att en mässa av den här digniteten kommer till stan är väldigt spännande, menar Trollhätteprofilen Rickard Halleröd, ägare av Alberts Kök, Hotell & Konferens som varit konferencier på Passion för Mat i flera år.

Den gemensamma faktorn är engagemanget runt mat, råvaror, tillagning och att man möts på lika villkor på ett unikt sätt.

Rickard Halleröd

I Trollhättan utvidgas konceptet

Efter 13 år i Göteborg prövar nu arrangören och initiativtagaren för Passion för Mat, Lotta Hultén, att genomföra mässan i Trollhättan samtidigt med EM i Ostronöppning.

– Det är en kombination av tillfälligheter som ligger bakom beslutet att flytta, förklarar Lotta Hultén som menar att kommande mässa på Innovatum District i Trollhättan känns jättebra.

– Då det saknas tillgängliga eller lämpliga mässhallar i Göteborg blir Innovatum District i Trollhättan den perfekta platsen för 2022 års mässa.

Kommande mässa i Trollhättan och på Innovatum District känns jättebra.

Lotta Hultén – Initiativtagare Passion för Mat
Per Olofsson

EM i Ostronöppning 2022 – Masters of masters

– Vi kör Masters of Masters i årets version av EM i Ostronöppning, förklarar arrangören Per Olofsson, ägare Nova Mat & Möten.

Masters of Masters innebär att tidigare vinnare eller topplacerade – ca 20 st, gör upp om mästartiteln under två dagar i lilla Nova Arena.
Under arrangemanget kan alla besökare röra sig fritt mellan Passion för Mat som huserar i Stora Nova Arena och EM i Ostronöppning med en och samma entrébiljett.

– Det är de bästa i hela Europa som kommer. Missa inte detta, uppmanar Per som samstämmigt med Lotta uppmanar att alla som gillar mat borde dyka upp.

Det är de bästa i Europa som kommer.

Per Olofsson – Arrangör EM i Ostronöppning & ägare Nova Mat & Möten

Råvaran i fokus

Ja, det finns garanterat något för alla smaker och smaklökar.
– Den goa och genuina känslan och atmosfären i mässhallen blir svårslagen, förklarar Lotta Hultén. Mässan som främst riktar sig till matkonsumenter, men även till matproducenter, dagligvaruhandel och restauranger, har genom åren blivit en viktig mötesarena för många lokala mindre aktörer.

Medvetenheten om råvarors ursprung har ökat de senaste åren, vilket också avspeglar sig i besökarnas nyfikenhet kring
allt från hållbarhet till vem som producerar eller tillverkar varan.

Hela kedjan har betydelse för konsumenterna – från jord till bord.

Lotta Hultén – Arrangör Passion för Mat

Kända kockar delar med sig av tips

– Att intressera konsumenterna för kvalité framför pris har varit grundläggande längs hela resan. Där har Köksskolan en viktig roll, menar Lotta Hultén.

– Den gemensamma passionen för mat är som påtagligast på Köksskolans scen där matlagningskonstnärer och kända kockar engagerat delar med sig av sina tips och kunskaper till mässans entusiastiska publik.

En roligare, innovativ och mer kvalitativ matlagning är alltid på önskelistan menar vi som ser fram emot att få ta del av allt
från smakprover till att få insikt i yrkesproffsens kunnande och matlagningstekniker.

Lotta Hultén