Sveriges mest uppskattade matmässa väljer Trollhättan 2022

Mässan är en upplevelse för alla med ett genuint intresse för mat och dryck.
Här samlas matentusiaster och även professionella besökare till en verklig gastronomisk upplevelse under ett och samma Nova Arena-tak på Innovatum District.

I Trollhättan utvidgas konceptet

Efter 13 år i Göteborg provar nu arrangören och initiativtagaren för Passion för Mat, Lotta Hultén, att genomföra mässan i Trollhättan samtidigt med EM i Ostronöppning.

– Det är en kombination av tillfälligheter som ligger bakom beslutet att flytta, förklarar Lotta Hultén som menar att kommande mässa på Innovatum District i Trollhättan känns jättebra.

– Då det saknas tillgängliga eller lämpliga mässhallar i Göteborg blir Innovatum District i Trollhättan den perfekta platsen för 2022 års mässa.

Kommande mässa i Trollhättan och på Innovatum District känns jättebra.

Lotta Hultén – Initiativtagare Passion för Mat

Råvaran i fokus

Ja, det finns garanterat något för alla smaker och smaklökar.
– Den goa och genuina känslan och atmosfären i mässhallen blir svårslagen, förklarar Lotta Hultén. Mässan som främst riktar sig till matkonsumenter, men även till matproducenter, dagligvaruhandel och restauranger, har genom åren blivit en viktig mötesarena för många lokala mindre aktörer.

Medvetenheten om råvarors ursprung har ökat de senaste åren, vilket också avspeglar sig i besökarnas nyfikenhet kring
allt från hållbarhet till vem som producerar eller tillverkar varan.

Hela kedjan har betydelse för konsumenterna – från jord till bord.

Lotta Hultén – Arrangör Passion för Mat

Kända kockar delar med sig av tips

– Att intressera konsumenterna för kvalité framför pris har varit grundläggande längs hela resan. Där har Köksskolan en viktig roll, menar Lotta Hultén.

– Den gemensamma passionen för mat är som påtagligast på Köksskolans scen där matlagningskonstnärer och kända kockar engagerat delar med sig av sina tips och kunskaper till mässans entusiastiska publik.

En roligare, innovativ och mer kvalitativ matlagning är alltid på önskelistan menar vi som ser fram emot att få ta del av allt
från smakprover till att få insikt i yrkesproffsens kunnande och matlagningstekniker.

Lotta Hultén
Per Olofsson

EM i Ostronöppning 2022 – Masters of masters

– Vi kör Masters of Masters i årets version av EM i Ostronöppning, förklarar arrangören Per Olofsson, ägare Nova Mat & Möten.

Masters of Masters innebär att tidigare vinnare eller topplacerade – ca 20 st, gör upp om mästartiteln under två dagar i lilla Nova Arena.
Under arrangemanget kan alla besökare röra sig fritt mellan Passion för Mat som huserar i Stora Nova Arena och EM i Ostronöppning med en och samma entrébiljett.

– Det är de bästa i hela Europa som kommer. Missa inte detta, uppmanar Per som samstämmigt med Lotta uppmanar att alla som gillar mat borde dyka upp.

Det är de bästa i Europa som kommer.

Per Olofsson – Arrangör EM i Ostronöppning & ägare Nova Mat & Möten

Hej Peter Hinderoth, erfaren mäss-uppbyggare med hela Sverige som arbetsplats.

Du har återigen fått förtroendet att bygga upp logistiken kring en av Sveriges största matmässor Passion för Mat, som denna gång går av stapeln i Nova Arena, Innovatum District Trollhättan. Berätta mer om hur ditt arbete går till.

– Efter vi lastat in allting börjar vi bygga upp alla väggar, enligt den instruktion arrangören – i detta fallet Lotta Hultén, förser oss med. Väggarna ingår alltid i själva grunduppgörelsen med en eventarrangör. Därefter plockar vi fram och installerar allt extramaterial som är beställt, innehållande detaljer som belysning, eluttag, trossar eller liknande.

På Passion för Mat är det upp till varje utställare att avgöra hur mycket utsmyckning de vill addera till. I andra fall, oftast B2B, så är även dessa detaljer enhetligt beställda av arrangören. Minuterna efter mässan stängt sista dagen inleds vårt nedplockningsarbete i ett intensivt tempo.

Förutsättningarna är utmärkta och sticker ut i positiv bemärkelse och då har jag hela Sverige som arbetsområde och många arenor att jämföra med.

Peter Hinderoth, mäss-uppbyggare om Nova Arena

Hur är förutsättningarna i Nova Arena när det gäller att bygga mässor?

– Förutsättningarna är utmärkta och sticker ut i positiv bemärkelse och då har jag hela Sverige som arbetsområde och många arenor att jämföra med. Golvet är kanon, elen är jättebra och inlastningsytorna är väl tilltagna. Höjden är också tillfredställande även om den gränsar till att vara för hög. Men då hjälper trossen till att motverka den effekten så därför får även den detaljen med beröm godkänt.

Kommer du ha möjlighet att besöka Passion för Mat som gäst, mellan dina åtaganden vid uppmontering och nedmontering?

– Tyvärr inte, då det är många projekt som genomförs de kommande veckorna. Vilket är väldigt roligt efter den långa pandeminedstängningen.

Mötas på ett unikt sätt

Att en mässa av den här digniteten kommer till stan är väldigt spännande, menar Trollhätteprofilen Rickard Halleröd, ägare av Alberts Kök, Hotell & Konferens som varit konferencier på Passion för Mat i flera år.

Den gemensamma faktorn är engagemanget runt mat, råvaror, tillagning och att man möts på lika villkor på ett unikt sätt.

Rickard Halleröd