This is Innovatum District

En skön mix av kultur, industriarv och entreprenörsanda hör till våra starkaste locktoner. Alla de aktiviteter och event som anordnas här bidrar till den sköna atmosfären som bör upplevas på plats för att helt förstå känslan. Att använda det lite slitna ordet ”upplevelse” känns lite futtigt, då District är så mycket mer.

Smedjan

NOHAB:s gamla smedja är en unik industrimiljö som bevarats i skicket den var när tillverkningen en gång slutade. Här finns de gigantiska hamrarna, ugnarna och alla verktygen där bredvid. Smedjan är en av Sveriges äldsta hammarsmedjor. Den har varit i drift sedan 1847 då företaget NOHAB, Nydqvist & Holm AB, startade sin verksamhet.

Idag är det åter verksamhet i smedjan. Konstsmederna har verkstad, galleri och kurser i NOHAB:s smedja.

Stäm träff, slå dig ned i ett café eller ta en walk and talk

Innovatum District är som gjort för att mötas på, oavsett om det handlar om jobbmöten eller privata möten vänner emellan.

Slå dig ner på någon av våra restauranger, caféer, bänkar eller sittvänliga trappor. Eller varför inte variera med en halvtimmesrunda runt kanalen? Tack vare nya Olidanbron nedanför SAAB Car Museum finns det en mängd olika distanser att välja mellan. (2,5 km – 9 km)

Platser i Novas Café med eluttag
Välj mellan café eller lounge

Mötesloungen i Företagens Hus

Här i loungen till Nova Mat och Mötens konferenslokaler finns möjlighet att slå dig ner för en stund med din dator. Wifi ingår. Kaffet köper du med dig från konferensytans arrangör Nova Mat och Möten.

Innovatumhallens café

Slå dig ner i Badmintonföreningens cafédel. Wifi ingår, kaffet köper man till. Du hittar hallen längst in på Innovatum District, efter Nova Arena

Novas restaurang- eller cafédel

Några av borden har kompletterats med strömuttag för att du ska få så angenäm stund som möjligt när du slår dig ner för en kaffe eller en bit mat mellan dina möten.

Restaurangerna

Slussarna – en kort promenad bort

1, 9 km söderut finner du storslagna omgivningar i form av slussar, promenadstråk och dammluckor med kanalsjöfart.

Det är en imponerande syn att stå riktigt nära ett 90 meter långt fraktfartyg på 4 000 ton, som dagligen färdas via Trollhättans slussar. I slussområdet möts de tre lederna från 1800, 1844 och 1916.

Powerful Falls of Trollhättan

Det är en dramatisk älvfåra som skär genom landskapet. När dammluckorna öppnas och det skummande vattnet väller fram förstår man vilken oerhörd kraft älven besitter. Storheten i detta landskap upplevs bäst från Oscarsbron – 1,2 km promenad från District. Den allra högsta utsiktsplatsen är Kopparklinten där man en klar dag kan se flera mil bort. Härifrån stupar berget nästan 70 meter rakt ner mot vattnet.

Trollhättans fallområde