Lätt att ta sig hit oavsett färdmedel

Första steget till att inleda våra spännande samarbeten är självklart att hitta hit. Därför har vi satt ihop en resguide, oavsett om du kommer med bil, tåg eller kanske båt?

Det finns flera vägar in till långsmala Innovatum som ligger precis intill kanalen i Trollhättan.

Vi tror att det är mest troligt att ni besöker oss med bil (kanske från en klimatsmart bilpool) eller att ni tar tåget. Men tekniskt sätt kan ni gå, cykla, åka buss eller till och med åka båt till oss. Inom en snar framtid hoppas vi också att våra besökare kommer med de förarlösa shuttle-fordonen som just nu tas fram på Innovatumområdet. Läs mer om det längst ner på sidan.

Om du tar bilen

Vi hoppas verkligen att det globala pandemiläget snart kommer tillåta dig att komma och hälsa på oss här på plats. Innovatum är en unik plats som behöver upplevas personligen. Historien kommer till liv här och bästa sättet att förstå vår kärlek till platsen är att besöka den.

  • Norrgående från europaväg 45, sväng vänster mot Karlstorp in på Lasarettsvägen.
  • Följ Lasarettsvägen i två minuter till du kommer till Erik Carlssons rondell.
  • Ta den tredje avfarten i rondellen in på Nohabgatan.
  • Efter cirka 400 meter är du framme. Välkommen till Innovatum!

Väl på plats finns en rad olika parkeringsmöjligheter. Just nu har vi ett system som går ut på att parkering är gratis i de yttre zonerna och att införandet av avgift sker enligt plan i de mest centrala delarna på området. Kanske kom du till oss i en el- eller hybridbil? Under hösten 2020 har antalet laddplatser utökats till 19. Nedanför Loket vid Åkerssjövägen och vid Byggnad 103 har det tillkommit 6 nya laddpunkter.

En praktisk karta över hela området. Se vilka företag som ingår i företagsparken och var du hittar dem. Dessutom finns parkeringar utmärkta, smart va?

Erik Carlssons rondell

Kommer du hit på cykel?

Passa på och få den servad under ditt besök!

Cykelservice på District

För dig som åker tåg

Om det är så att du kommer till oss via tåg, härligt! Vi uppskattar alla miljöinsatser som görs för vårt närområde och för hela planeten. När du kliver av tåget vid Trollhättans station finns taxi- och busstationer precis utanför. Buss nummer 21 mot Skoftebyn går vanligtvis var 15:e minut och du kan köpa din biljett i Västtrafiks app. Finns för både Iphone och Android. Väljer du istället att gå tar promenaden cirka en halvtimme, kanske skönt efter en lång tågresa? Har du med dig cykeln så tar den resan bara halva promenadtiden, endast 15 minuter.

När du väl kommer fram till oss behöver kanske både du och cykeln lite kärlek. Vi tar hand om er båda. Du kanske tar en kopp kaffe eller en matbit på någon av områdets restauranger. Cykeln, den han du lämna in hos vår smarta cykelservice.