Hipp hipp hurra för Innovatums 50-årsjubilar!

1969 grundas Leissner Data AB av Axel Leissner och öppnar kontor på Föreningsgatan nära torget i Trollhättan. 1969 är ett händelserikt år för företaget men även för Trollhättan och världen. Ett år som med företagets start medför fler möjligheter för innovativa kommunikationslösningar, ett år där Saab och Scania slås ihop till Saab-Scania, Olof Palme utses till Sveriges statsminister, Neil Armstrong landar på månen och den mytomspunna Woodstockfestivalen äger rum. ”Det ligger i luften”, som Tomas Ledin sjunger.

Leissner Data AB har med åren blivit ett känt namn inom branschen för sin expertis och är, med sin start 1969, ett av Sveriges äldsta IT-företag. Företaget har bidragit till ett antal standarder och innovationer inom IP och telekommunikation. 2006 Utökades verksamheten och man öppnade kontor i Göteborg med målet att anställa fler chalmerister.

1998 flyttade Leissner Data sin verksamhet till Innovatumområdet och är därmed en av Kraftstadens första och mest trogna hyresgäster. Vid tidpunkten för flytten skiljdes sig Innovatumområdet en hel del från hur det ser ut nu.

– Det var ganska grått här ner på den tiden men nu har det blivit trevligt! Mer grönt, mer ljus och mer ordning och reda säger Per Frykner, CEO på Leissner Data AB.

Nu firar man sina 50 händelserika år med blicken fäst mot nya innovationer och en spännande framtid.

Stort grattis önskar vi på Kraftstaden Fastigheter!