Passion för Mat – mässan för alla matälskare

Passion för Mat är en uppskattad, etablerad och respekterad matmässa som i år arrangeras på ny mark i NOVA Arena, Trollhättan. Regionens starka matkoppling tillsammans med smidig logistik till Göteborg blev en vinnande kombination när platsen valdes ut för 2022 års matmässa.

Innovatum District är nästa anhalt för Passion för Mat

Mitt bland de tongivande och anrika fabriksbyggnaderna, som är något utöver det vanliga, arrangeras matmässan Passion för Mat mellan 22 och 24 april 2022.

Parallellt med Passion för Mat kommer EM i Ostronöppning att äga rum, ett evenemang som genomförts i Trollhättan sedan 10 år tillbaka. Passion för Mat och EM i Ostronöppning har ett tidigare gemensamt förflutet – då de första årgångarna av ostron-mästerskapet ägde rum på just Passion för Mat i Göteborg.

Nu när de båda arrangemangen genomförs under samma tak, kommer matupplevelsen att bli total. Det gör att Trollhättan och NOVA Arena ytterligare stärker sin profil som mötesplats för matentusiaster, både i Sverige och internationellt.

Innovatum District intill Trollhättekanal

Blir årets stora kulinariska händelse

– Passion för Mat har som enda mässarrangör erhållit diplomet ”Pour le Mérite Gastronomique”, av den gastronomiska vänföreningen ”Sandahl Foundation, vilket bekräftar benämningen Sveriges bästa matmässa, säger Lotta Hultén, VD och grundare Passion för Mat.

Arrangemanget 2022 blir den stora kulinariska händelsen för året i såväl Göteborgsregionen som för region Trestad!

Varje år handplockas det bästa av det bästa inom mat och dryck tillsammans med utställare som har äkta passion, ett stort engagemang och tydligt fokus på kvalitet.

Det finns en stark regional matkoppling i regionen runt Trollhättan. I Bohuslän finns havet med fisk och skaldjur, i Vänern finns insjöfisket och på Västgötaslätten finns en bred variation av odling och djurhållning, fortsätter Lotta.

Lotta Hultén – Grundare Passion för Mat
Lotta Hultén, grundare Passion för Mat

Låter dig inspireras till nya smaker

– För en god måltid krävs goda drycker och även här har vi noga utvalda utställare av vin, öl och destillat. Det blir en härlig mix som ger idéer för smaker som passar bra ihop då fokus är just på måltiden, säger Lotta Hultén.

När nu Passion för Mat arrangeras på Innovatum District i Trollhättan så har eventet kommit ännu närmare havet, skogen och Vänern. ”Från jord till bord” blir därmed ännu tydligare och temat 2022 ”Mat med respekt” handlar både om hållbarhet och att ta till vara på våra fantastiska råvaror!

Upplev mer i Trollhättan

Passion för Mat pågår under flera dagar så varför inte passa på att stanna kvar i Trollhättan och upptäcka denna vackra och mysiga matstad. För en helhetsupplevelse rekommenderar vi övernattning på något av hotellen som finns på gångavstånd till NOVA Arena.

Passa på att promenera runt i Trollhättans fall- och slussområden. Upplev den vackra naturen och vandra längs med älven. Välj bland flera vandringsleder, som exempelvis Kärlekens stig eller rutten förbi Kopparklinten och dess storslagna utsikt.

På Innovatum District där Passion för Mat utspelar sig hittar du bland annat konsthall, Science Center, kulturhus och SAAB-museum.

För fler tips på vad du kan göra under din vistelse

Resa till Trollhättan

Med tåg eller buss från Göteborg, Uddevalla eller Vänersborg är du framme på drygt 30 minuter. Från Lidköping är du i Trollhättan på drygt en timme.

Med bil från Göteborg reser du till Trollhättan via väg E45. Från Lidköping är du framme på drygt 50 minuter.

arrow_back arrow_forward