”Fundera på Trollhättan”

Passion för Mat är verkligen Leif Mannerströms hemma-arena. Han har medverkat på Passion för Mat ända sedan starten 2008. När Passion för Mat nu för första gången lämnar Göteborg och genomförs 22-24 april 2022 på Nova Arena i Trollhättan, kommer Leif som vanligt att finnas på plats bl.a. i Köksskolan.

– Leif har hela tiden varit en stor stöttare av alla mässprojekt jag jobbat med. Faktum är att det var han som fick mig att se möjligheten att genomföra Passion för Mat i Trollhättan 2022.

Han har i många år varit jurymedlem i EM i Ostronöppning, säger Lotta Hultén, grundare och ansvarig för Passion för Mat.

Passion för Mat är Sveriges bästa matmässa

Leif Mannerström

Mässan startade 2008

Redan när Passion för Mat startade 2008 fanns Leif Mannerström med i bakgrunden som inspiratör. Men samarbetet med Lotta Hultén startade redan på 90-talet då Lotta var projektledare för en rad ledande nationella fackmässor för restaurangbranschen.

– Jag såg direkt Lottas förmåga att skapa kompetenta mötesplatser inom mat och sedan har vårt samarbete bara fortsatt och fördjupats, förklarar Leif Mannerström.

Publikmässa med fackmässans
alla kvaliteter

Genom åren har Lotta Hultén arrangerat en rad olika fackmässor för livsmedelsbranschen i både Stockholm och Göteborg. Med den erfarenheten i bagaget kan man säga att Passion för Mat är en publikmässa med fackmässans alla kvaliteter.

– På Passion för Mat får även fackbesökare helt unika möjligheter att möta spännande utställare och samtidigt ta del av konsumentens nyfikenhet på olika produkter.

Leif Mannerström och Lotta Hultén
Från EM i Ostronöppning 2016

Parallellt med EM i Ostronöppning

Parallellt med Passion för Mat 22-24 april 2022 i Trollhättan genomförs också EM i Ostronöppning, en tävling som arrangerats 10 gånger på Nova Arena i Trollhättan och som 2022 enbart kommer att ha svenska ostron från Bohuslän.

Tillsammans blir båda arrangemangen en stor kulinarisk händelse på Nova Arena.

Leif Mannerström

Trollhättan med unik närhet till svenska råvaror

Trollhättan har dessutom unik närhet till spännande och bra lokala svenska råvaror. I Bohuslän finns fisk och skaldjur, i Vänern finns insjöfisket, på Koberg finns vilt och på västgötaslätten finns en stor del av den svenska livsmedelsindustrin baserat på lokalt odlade produkter, djurhållning och mejerivaror.

Hedersutmärkelsen ”Pour le Mérite Gastronomique”

Passion för Mat har även uppmärksammats av det gastronomiska Sverige. 2018 tilldelades Lotta Hultén hedersutmärkelsen ”Pour le Mérite Gastronomique” av Sandahl Foundation, en organisation för Sveriges ledande kockar. Med utnämningen ville de belysa mässans inriktning och roll som mötesplats för den svenska gastronomins utveckling.

Passion för Mat är den enda mässan som fått utmärkelsen. Lotta har verkligen gjort en stort insats för att lyfta det svenska matkunnandet.

Leif Mannerström

Passion för Mat 2022 arrangeras parallellt med EM i Ostronöppning på Nova Arena 22-24 april 2022 i Trollhättan.