Porträttbild Emma Dahlqvist utomhus

Workshop: Fläta med Emma Dahlqvist

3 februari, 13:00 - 16:00

Fläta en liten korg i hexagonalflätning med Emma Dahlqvist, textildesigner och konstnär. Workshopen vänder sig till dig som är mellan 16 och 25 år. Välkommen att föranmäla dig till N3’s kreativa skaparverkstad!

Hexagonalflätning är en flätteknik där materialet rör sig i tre olika riktningar samtidigt vilket skapar en lätt men också stark struktur. I workshopen får du lära dig grunderna i tekniken och prova på att fläta en liten korg. Vi använder oss av både näver och återbrukade material och skapar våra egna unika korgar av det material som finns tillhands.

Emma Dahlqvist
Emma är textildesigner och konstnär vars relation till hantverk började med en närmast anarkistisk attityd till slöjdtraditionen då hon med hjälp av laserskärning och origami undersökte textila kvaliteter i näver. 

Emmas verk har ställts ut nationellt och internationellt och tilldelats priser och utmärkelser, och hon har på sitt eget sätt också tagit sig an mer traditionell slöjd. 2019 gav hon ut boken Näver på Natur & Kultur förlag. Hennes senaste bok Fläta utgår från en större bredd av material och ett antal universella tekniker för flätning av korgar och accessoarer.

Här kan du se exempel på Emmas verk

Läs mer om Kreativa Boxen på N3’s hemsida

Målgrupp
16-25 år

Föranmälan
Ja, maila till anna.stalberg@trollhattan.se

Övrigt
Avgiftsfritt

Arrangör
N3

Plats

Kreativa Boxen, N3
Nohabgatan 15, Trollhättan

Har du frågor om eventet?

Anna Stålberg, N3

anna.stalberg@trollhattan.se

0520-49 66 10