Erik Eje står lutad mot en bänk i en träverkstad

Workshop: Bygg din egen stol med Erik Eje Almqvist

16 oktober, 13:00 - 16:00

Tänk dig att snickra ärliga, hållbara och vackra möbler utan avancerade verktyg eller förkunskaper.

Evenemanget är avgiftsfritt och för dig mellan 18-25 år.
Observera att antalet platser är begränsat och att föranmälan krävs.

Med Creative Studio på N3 får du under ca tre timmar bygga en stol ur boken Hammare & spik. Författaren bakom boken, Erik Eje Almqvist, vägleder genom processen och berättar om några enkla principer och tekniker som vem som helst kan bygga sina egna möbler med. Metoderna utgår från idéer som formgivaren Enzo Mari lanserade i ”Autoprogettazione?” 1974. Uppsågat virke och verktyg finns på plats.

Inga förkunskaper behövs och du får med din färdiga möbel hem!

Anmäl dig till: kristoffer.hedberg@trollhattan.se.

Mer information och bakgrund
Boken Hammare & spik är en hyllning till den revolutionäre italienske designern Enzo Mari vars radikala idéer har påverkat flera generationer av designers ända fram till idag.

Journalisten och författaren Erik Eje Almqvist har både anpassat Maris ritningar till svenska standardbrädor och ritat egna möbler utifrån samma grundprinciper. En uppmuntran han alla att plocka upp hammaren:

– Det är en speciell känsla att sitta vid ett bord man byggt själv. Men att lära sig bondsnickra för husbehov kan också vara ett sätt att frigöra sig från uppfattningen att tillverkning är något som andra ägnar sig åt och att den enda legitima fritidssysslan är att konsumera.

Enzo Mari
Enzo Mari (1932-2020) var en italiensk konstnär och designer som bland annat skapade möbler, spel, leksaker och grafik. Han forskade även i psykologi och rumsuppfattning, färg och volym. Mari samarbetade med Danese Milano under 1950-talet, men har också arbetat med andra kända företag så som Driade, Alessi, Zanotta, Artemide och Olivetti.

Erik Eje Almqvist
Erik Eje Almqvist är journalist och författare. 2008 var han med och startade Magasinet Filter, där han arbetat under flera år, bland annat som chefredaktör. Han har även gått en möbelsnickarutbildning på Københavns Tekniske Skole och skrivit boken Hammare & spik, som gav upphov till utställningen med samma namn.

Arrangör
Creative Studio, N3 Trollhättan 

Plats

N3 (Stagebox) på Innovatum District.
Nohabgatan 15, Trollhättan.

Har du frågor om eventet?

Kristoffer Hedberg, Kreativ Coach N3

kristoffer.hedberg@trollhattan.se

0520-49 66 10