Smaka på havets skafferi

17 januari, 13:30 - 15:00

Hur kan vi jobba med hållbar mat från havet i de offentliga köken? Välkommen till ett matnyttigt webbinarium om sill, musslor, sjöpung och tång – samt hur du som kock kan nyttja dessa råvaror på bästa sätt.

Det här eventet vänder sig till dig som arbetar med offentliga måltider, kockar, måltidsbiträden, måltidsutvecklare och måltidschefer med flera.

Livsmedelsverket rekommenderar fisk 2-3 gånger i veckan. Samtidigt hotas allt fler fiskebestånd av utfiskning och när vi äter fisken, är det generellt bara filéer från ett fåtal olika arter. Därför behöver vi ställa om till att äta fler sorters sjömat, i synnerhet så kallade extraktiva arter som musslor, sjöpung och tång, samt bli bättre på att nyttja de fisksorter vi redan äter idag.

Vilka produkter finns på marknaden?
Hur kan de användas?
Vad funkar till vilken målgrupp? 

Anmälan
Observera att eventet hålls digitalt och att anmälan krävs.
Innan eventet startar får du en länk till din mail.

Arrangörer
Samverkansplattformen för biomarina näringar (Innovatum Science Park), Skolmatsakademin och Måltid Sverige (RISE).

Plats

Digitalt webbinarium

Har du frågor om eventet?

Innovatum Science Park

info@innovatum.se

0520-28 93 41