Ung Film – Workshop: Idéutveckling

18 mars, 12:00 - 17:00

Har du alltid drömt om att skriva ett filmmanus men är osäker på i vilken ände du ska börja? Eller har du kanske flera kortfilmer i bagaget och längtar efter att komma i gång med din nästa filmidé?

Utveckla dina idéer tillsammans med Lisa Meyer, filmregissör och manusförfattare den 18 mars! Oavsett om du skrivit massa eller inget alls så är det här en kurs där du får utforska ditt eget berättande. Samtidigt lära dig tekniker för att skapa engagemang och igenkänning hos publiken. Du behöver inte ha en färdig idé för att anmäla dig till kursen.

Genom skrivövningar och gruppdiskussioner bekantar vi oss med filmberättandets struktur för att utmana och utveckla våra filmidéer. Efter workshopen kommer du ha en välformulerad filmidé och gott om verktyg för att arbeta vidare på egen hand.

Om Lisa Meyer
Lisa Meyer är filmregissör och manusförfattare, utbildad vid Akademin Valand på Göteborgs Universitet. Hon har flera kortfilmer i bagaget som visats på internationella filmfestivaler och SVT. Just nu skriver hon manus till sin debutlångfilm som är en del av Filminstitutets satsning ”Talent to watch”. Lisa håller återkommande workshops i karaktärsutveckling och filmregi genom b la Filmcloud och YRGO manusutbildning samt är verksam som rollsättare.

Bra att veta
Endast 10 platser, föranmälan krävs!
Att vara med i Ung Film Trollhättan är avgiftsfritt.

Målgrupp
16-25 år

Är du även nyfiken på att regissera?
Ta chansen att jobba vidare med din idé under workshopen i filmregi den 25 mars. Läs mer på arrangörens hemsida.

Arrangörer
N3, Trollhättans Stad i samarbete med Studiefrämjandet
Med stöd från Västra Götalandsregionen

Plats

N3, Blackbox
Nohabgatan 15

Har du frågor om eventet?

Torbjörn Jackson, kreativ coach

torbjorn.jackson@trollhattan.se

0520-49 66 12