Tjej filmar. Håller i kamerautrustning med mikrofon. I bakgrunden syns åtta personer vid ett bord.

Workshop i filmregi
med Lisa Meyer

25 mars, 12:00 - 17:00

Ung Film Trollhättan håller en workshop för dig mellan 16-25 år och som är nyfiken på att regissera film! Genom praktiska övningar kommer du att få med dig verktyg för att kommunicera med skådespelare och leda dem mot din vision. Du får insikt i olika regimetoder och coaching i att omsätta dem i praktiken. Ingen tidigare erfarenhet behövs.

Utvecklas inom filmregi tillsammans med Lisa Meyer, filmregissör och manusförfattare den 25 mars. Workshopen berör frågor som: Hur förbereder man sig som regissör inför en filminspelning? Vad behöver skådespelarna för att kunna göra ett bra jobb? Hur får man en scen att kännas trovärdig? Vad gör man när skådespeleriet i en scen inte funkar?

Workshopen sker i form av en masterclass där var och en får testa att regissera med handledning framför de andra deltagarna i ett snällt och tillåtande rum. Om du blir antagen ska du maila in en scen som du vill arbeta med under workshopen senast onsdag 22 mars. Scenen får max vara en A4 lång inklusive dialog.

Om Lisa Meyer
Lisa Meyer är filmregissör och manusförfattare, utbildad vid Akademin Valand på Göteborgs Universitet. Hon har flera kortfilmer i bagaget som visats på internationella filmfestivaler och SVT. Just nu skriver hon manus till sin debutlångfilm som är en del av Filminstitutets satsning ”Talent to watch”. Lisa håller återkommande workshops i karaktärsutveckling och filmregi genom b la Filmcloud och YRGO manusutbildning samt är verksam som rollsättare.

Ung Film
Ung Film är ett forum för dig som vill göra film, se på film eller snacka film!
Att vara med i Ung Film Trollhättan är avgiftsfritt.

Anmälan
Endast 10 platser, föranmälan krävs! Maila din anmälan till: torbjorn.jackson@trollhattan.se

Målgrupp
16-25 år

Arrangörer
N3, Trollhättans Stad i samarbete med Studiefrämjandet
Med stöd från Västra Götalandsregionen

Plats

N3 - Blackbox
Nohabgatan 15

Har du frågor om eventet?

Torbjörn Jackson, kreativ coach N3

torbjorn.jackson@trollhattan.se