Porträttbild av Leif. Han bär en randig skjorta.

Ett samtal med Leif Jordansson

3 juni, 14:00 - 16:00

Välkomna till ett matinésamtal med Leif Jordansson (m.fl.) rörande ljud och lyssnande! Leif Jordansson är aktuell med sin tredje bok som handlar om ljud och lyssnande i vardagen och vad som händer i mötet mellan människor som spelar tillsammans.

Denna gång handlar det om vibrationer, allt ifrån urvibrationen innan Big Bang, till vad som händer när en sträng vibrerar, eller ljudet av olika städer. Det blir en tankeresa genom språkmelodier, icke-verbal kommunikation och extasen vid en rockkonsert, men också möten med vänner och kollegor som handlar om vad som får oss att vibrera och skapa ny musik eller konst.

Samtalet kommer att beröra erfarenheter av att spela i olika sammanhang samt hur man lär sig att lyssna på sin omgivning. Det blir både läsning ur boken samt några enkla övningar för att skärpa uppmärksamheten.

Leif Jordansson
Leif Jordansson är författare, musiker, komponist och ljudkonstnär (i valfri ordning). Som komponist har han arbetat med film, teater och dans. Han är dessutom en av originalmedlemmarna i Bad Liver som skapat succéföreställningen ”Tom Waits på svenska”.

Målgrupp
Alla

Övrigt
Avgiftsfritt

Arrangör
N3


Sagt om tidigare böcker
”Leif Jordanson är ljudspecialist, han spelar och komponerar och har skrivit en rolig tankebok med mycket korta bitar om att lyssna. Han hittar musik överallt. Varje plats, varje tidpunkt och årstid har sin ljudbild.”

Karin Ek, Landsortspressen – om ”…och konsten att lyssna”

”Får dig att läsa med öronen. Bara bilder av klanger, ljud, oljud. Försvunna minnen får genom läsandet nytt liv i hörselgången. Magnifikt.”

Henric Tiselius, Landsortspressen – om ”Jag kan fortfarande föreställa mig…”

Läs mer om vad Leif Jordansson gjort och sysslar med
Hemsida för Leif Jordansson

Plats

N3
Nohabgatan 15, Trollhättan

Har du frågor om eventet?

N3

n3@trollhattan.se