Trä uppstaplade på en asfalterad yta utomhus

Hållbar framtid med återbruk av byggmaterial

16 juni, 10:00 - 12:00

Välkommen till ett seminarium som fokuserar på återbruk av byggprodukter och de utmaningar som de cirkulära materialflödena innebär. Ta del av innovativa lösningar och framsteg inom återbruk och inspireras till att vara en del av förändringen mot en mer hållbar och resurseffektiv byggbransch.

På både europeisk och nationell nivå kommer det införas tvingande regler för återbruk av byggprodukter. Detta skapar nya utmaningar i form av cirkulära materialflöden, där behovet av innovativa tekniska lösningar är avgörande. En kritisk punkt är kvalitetssäkring av återbrukat material.

Under seminariet presenteras bakgrunden för de kommande förordningarna och följer sedan upp med en presentation av en teknisk lösning för avsyning och klassificering av återbrukade träreglar. Lösningen bygger på visionteknik kombinerat med artificiell intelligens och har utvecklats av Baptiste Marsand, en framstående masterstudent vid Högskolan Väst.

Målgrupp
Seminariet vänder sig alla som är intresserade av att utforska hur återbruk av byggmaterialprodukter kan genomföras i verkligheten och hur innovativ teknik banar väg för detta. Oavsett om du är yrkesverksam inom byggsektorn, forskare, student eller bara allmänt intresserad av hållbarhet, är detta seminarium något för dig. Bra att veta är att presentationen hålls på engelska.

Anmälan
Kostnadsfritt evenemang men anmälan krävs. Du kan delta fysiskt på plats eller via länk. Det kostar inget att delta. Om du deltar på plats kommer du också att få möjlighet att prova lösningen själv. Det kommer finnas tid för frågor och diskussion, så att du kan få svar på eventuella funderingar.

Arrangör
Tillverka i Trä

Plats

Produktionstekniskt Centrum
Nohabgatan 18A

Det går även att delta online

Har du frågor om eventet?

Jan Oscarsson

jan.oscarsson@innovatum.se